ND4_2702b
ND4_2620y

Nu er det gået helt i fisk – kæmpe fisk landet på Odense Havn.

ROA er pseudonymet for en graffitikunstner fra Gent i Belgien. ROA har skabt fantastiske værker på gaderne i byer over hele Europa, i USA og på New Zealand. ROA maler generelt vilde/urbane dyr og fugle, der er hjemmehørende i det område, hvor han maler. Normalt bruger ROA en palet med sort, hvid og rød farver – og skaber sine værker ved hjælp af levende farver der skildrer kød og kroppe af dyr og fugle.

Nu har ROA også udsmykket den gamle silo på Byens Ø med sin karakteristiske streg.

Skulle du først komme forbi om nogle dage, uger eller måneder – hænger Roas værker så højt, at de ikke lige bliver malet over med det samme. Eller slet ikke. I streetart-kredse er der uskrevne regler for, at man ikke rører en mesters værker.

Da Hackney Kommune(UK) tidligere truede med at overmale et af hans malerier, en 3,5 m høj kanin, lancerede bygningens ejer og lokale beboere en kampagne. Kaninen var lovligt malet på væggen ved et lydstudie i Hackney Road, London. Kampagnen tvang efterfølgende byrådet til at ændre beslutningen. Også selv om streetartens natur netop er det midlertidige og opløselige.

For eksempel er Roas gavlmaleri i Rom nummer to på Huffington Posts liste over verdens mest betydningsfulde street art i 2014. Det nye værk på Odense Havn vil indgå som en del af Odense Kommunes midlertidige udnyttelse af området som “oplevelses-ø” for byens borgere, og Odense Kommunes kulturchef Ellen Drost siger om det:

– Roa er en af vor tids største street artists, og hans værk på siloen er et fantastisk eksempel på, hvordan tidligere industribygninger kan bevares og få en ny og meningsfuld funktion. Samtidig understøtter værket vores transformationsproces – en moderne storby skal byde på street art i verdensklasse. Det har vi nu.

 

Mens Byens Ø omdannes fra industriområde til levende kultur-    og oplevelses ø, er der etableret en lang række aktiviteter

ND4_2653p