© Foto Kennett Krebs

Blodig weekend i Odense Zoo

I weekenden afholdte haven tema-weekend under overskriften ‘Dyret på vrangen’, hvor man fokuserede på hvordan dyrene ser ud under pelsen.

Det hele løb af stablen lørdag, hvor den zoologiske have dissekerede en ni måneder gammel hanløve.

– Vi gør, som vi plejer at gøre og har gjort det i rigtig mange år. Jeg tror, folk er blevet klar over, at det altså er noget, vi bliver ved med at gøre. I Odense Zoo vi også har dissekeret andre dyr end løver, har zoolog i Odense Zoo Nina Collatz Christensen fortalt til Ekstra Bladet og Ritzau.

Blodig weekend i Odense Zoo. © Foto: Kennett Krebs. T: 2342 1565

Blodig weekend
Men oplevelsen i Odense Zoo er ikke for sarte sjæle. Vi gør det for at formidle og lære fra os, forklarer zoolog Nina Collatz Christensen.

Løverne var overskudsdyr fra 2014 og måtte derfor aflives for at sikre resten af flokkens sundhed, da man ikke kunne afsætte dem til andre zoologiske haver.

Blodig weekend i Odense Zoo. © Foto: Kennett Krebs. T: 2342 1565

Børnene nysgerrige
– Dem der kommer i haven er glade for vores dissektioner. Forældre kommer med deres børn og placerer dem bevidst helt oppe ved scenen, så de kan følge med i, hvad der sker.   

Blodig weekend i Odense Zoo. © Foto: Kennett Krebs. T: 2342 1565

Andre zoologiske haver har haft mulighed for at overtage løven, men da der ikke var nogen, som meldte sig, havde Odense Zoo intet andet valg end at aflive løven.

– I sådan nogle tilfælde vælger vi at fryse dyrene ned og bruge dem til dissektion. Det er en måde at skabe viden om og fascination af dyrene. Vi synes, at det er meget oplysende at se, hvordan en løve ser ud indeni, siger Nina Collatz Christensen.