Medio april kom tre små tiger-killinger til verden
i Odense ZOO og de er Europas mest attraktive sibiriske tiger-killinger. Killingerne er nu 7 uger gamle, og deres mor passer godt på dem. Efter fødslen har hun spist ekstra meget for, at killingerne kan die. Hun er gået fra at få 20 kg kød, til nu at få 30 kg kød om ugen. De tre tigerkillinger er ikke blot en fantastisk nyhed for Odense ZOO, men også en god nyhed for det europæiske samarbejde med at redde den truede sibiriske tiger. De tre er nemlig unger af det højest rangerede tiger-par i Europa.

Gæster må væbne sig med tålmodighed
Gæster må ha tålmodighed i forhold til de tre tigerkillinger. Flere gange har jeg haft den tvivlsomme fornøjelsen, at vente et par timer inden killingerne følte trang til fotografering i den friske luft. Det er afgørende at der ikke er en masse larm omkring killingerne, ellers gemmer de sig sammen med moderen – og det er der ingen gode billeder i.

Hvorfor Europas mest attraktive killinger?
Jo færre slægtninge en tiger har rundt i de zoologiske haver, jo større betydning har deres avl. Mange af de tigere, der ses i europæiske zoologiske haver, har måske 50 slægtninge i andre zoos. Odense ZOOs hantiger har kun 10. Det har markant betydning for avlssamarbejdet, at hans gener bliver blandet med andre. Hun-tigeren ligger også højt rangeret. Det gør dem derfor til Europas mest attraktive tiger-par, har zoolog Michael Wallberg udtalt..