© Foto: Kennett Krebs

Tilbage i dieselkæmpernes tid
Søndag eftermiddag kørte den aldrende røde dame over Fyn med museumsgæster. I fint og roligt tempo kørte den tidligere så smukke rød-brune unge dame turen mellem Odense og Nyborg, til glæde for unge som ældre, med interesse for det historiske materiel. I et bidrag til samtiden, er den elektriske linjeføring fjernet.

Søndag med stil
To flotte unge mennesker fra hovedstaden nød museumsturen i en stilfuld påklædning, der matchede 60érnes mode, årtiet med første MZ.
I Nyborg blev MZ1401 og de tre historiske passagervogne rangeret ud på et sidespor, for at gøre ophold med foredrag foran den gamle station.

116,5 t. muskelkraft
Med sine 3.300 hk og en hastighed på 143 km/t, er Litra MZ, et lokomotiv der har kørt landet tyndt med gods og passagerer. Lokomotivet er bygget af Nydqvist & Holm AB, Sverige. MZ1401 ankom i juni 1967 til Helsingør og blev herefter indsat i drift. I år 2000 blev MZ1401 udrangeret og overdraget til DSB Museumstog.

Tre gange har det legendariske luksustog Orientekspressen kørt på de danske skinner. I 2013 blev vognene trukket af MZ1401.